Styr på Terapi

Hvad er terapi?

En måde at forbedre, samt forbygge krop og sind

Der findes mange forskellige slags terapier. Her giver vi en oversigt over hvad for nogle slags terapier, der egentlig er i verden. Andre terapi behandlinger er mere annerkendte end andre, det vil vi fortælle dig noget mere om længere nede. 

 

Oversigt

Nogle spørgsmål?

Vi vender tilbage på din henvendelse hurtigst muligt – typisk indenfor 24 timer.

  Psykoterapi

  Dette er den klassiske form for terapi, hvor det hele foregår via en samtale med en uddannet psykoterapeut .

  Hele processen er med til at hjælpe dig med at finde, opdage og ændre negative tanker og adfærd som kan være blevet dannet til vaner. Det er målet at forstå og håndtere dine relationer til andre mennesker om dine omgivelser.

  Der kan være mange grunde til at booke en tid hos en psykoterapeut . Det ved din kommende psykoterapeut selvfølgelig. Så derfor er det vigtigt at først tale om hvad du selv opfatter som værende problemet.

  Du kan være sikret trygge rammer for en fri samtale og tavshedspligt fra din psykoterapeut. Psykoterapeuter tilbyder ofte man selv kan bestemme hvor samtalen skal hen. Dog er psykoterapeuterne opmærksomme på hvordan du svare og på hvilken måde du hænger verden sammen på. Psykoterapeuter er med til at få øje, på styrker som du ikke selv har anerkendt fuldt ud endnu.

  I sidste ende skal psykoterapi hjælpe dig med forståelse, opdagelse, muligheder og accept.

  Eksempler på problemstillinger man kan få hjælp til

  • Stress
  • Angst
  • Depression
  • Indre uro
  • Problemfyldte relationer
  • Spiseforstyrrelser
  • Andre livsudfordringer

  Der kan som sagt være mange grunde til at besøge en psykoterapeut. Det første skridt er ofte det som er det sværeste at overkomme. Nemlig at bestille en tid og indse man har et problem man gerne vil have ændret.
  Hvor længe skal jeg være i terapi?

  Mange mennesker kræver forskellige tidsperioder, for at sikre problemstillingen er løst. Oftest starter man en gang om ugen, eller en gang hver anden uge. Efter noget tid når man selv synes der er sket en forandring i adfærd, kan man vælge at komme mindre ofte, F.eks. en gang om måneden. Dette er til for at se om man falder tilbage i en dårlig rytme.

  Laserterapi

  Denne behandling er oplevet af flere god mod gigtsygdomme. Dog er der ikke dokumentation ud over tilfredsstillet kunder på laserterapi mod gigtsygdomme. Det er en meget udbredt behandlingsform som bliver tilbudt af en række forskellige uddannede terapeuter landet over. 

  Hvis man vælger at have en behandling hvor laserterapi indgår, er det vigtigt man først har en samtale med sin terapeut, så man er sikker på hvilke mulige bivirkninger kan forekomme. Det er selvfølgelig vigtigt, man er sikker på, det er den rette behandling imod sine symptomer, så man ikke smider penge ud af vinduet.

  Laserterapi er

  – Anti-inflammatorisk

  – Smertelindrende

  – Kan mindske hævelser og ømheder

   

  De fleste prøver denne behandling mod gigtsygdomme, men det kan også være et supplement til andre behandlinger som genoptræning efter en operation.

  Det fungerer ved at lægge lyset fra laseren, på det område hvor du har symptomer. Derefter bliver området stimuleret af laseren, som hjælper til din blodcirkulation. Kroppen får via lyset fra laseren tilført energi, som derefter er med til styrke kroppens naturlige selvstændige healing proces.

  Hvordan foregår laser terapi?

  Det er en smertefri terapi behandling som sker via lys fra en laser, som enten kan være håndholdt eller stationær.

  Hvornår virker laser terapi?

  6 – 24 timer efter laserterapien burde smerterne kortvarigt blusse op. Det er dog normalt og bare en del af hele healingprocessen.

  Vacuumterapi

  Behandlingen af vacuumterapi indeholder af udsætte kroppen for tryk i forskellige niveauer. Når man udsætter kroppen for lave og normale tryk bliver venerne i kroppen stimuleret. På den måde bliver din blodcirkulation forbedret.

  Denne teknik en meget effektfuld måde at behandle symptomer som kan opstå i dine kredsløbsfunktioner. Udover det kan vacuumbehandling hjælpe med perifer arteriesygdom. Her er der lavet undersøgelser som viser en høj forbedring af blodcirkulation, som hjælper til at pumpe blod ud til dine hænder, arme, ben og fødder.

  Hvor lang tid varer en vacuumbehandling?

  En typisk behandling varer mellem 30 til 40 min.

  Gør vacuumbehandling ondt?

  Denne slags terapi behandling er ganske vist smertefri og kan gøres helt uden frygt. Nogle vælger at hører musik eller være på telefonen imens at behandlingen tager sted.

  Kranio sakral terapi

  Teorien for Kranio sakral terapi bygger på nervesystemet, som kan behandles gennem berøring af professionel Kranio sakral terapeut. Denne behandling skal forbedre din blodcirkulation og frigøre spændinger, som ligger ved dine knogler tæt på hjernen.

  Eksempler på hvad Kranio sakral terapi kan hjælpe med

  Stress, spændinger, hovedpine og smerter.

  Dog er der ikke noget videnskabelige evidens som peger på at denne terapi behandling virker. Når det er sagt, er der dog mange patienter, som mener at denne behandling, har påvirket dem positivt.

  Hele terapi behandlingen skal hjælpe din krop med at opholde et godt immunforsvar, samt øge kroppens mulighed for selv at arbejde på underliggende problemer.

  Hvad er Kranio sakral terapi?

  Denne behandlings formål er at helbrede kroppen ved brug af lette stimuleringer og pres tæt på hoved, nakke og ryg.

  Hvad koster Kranio sakral terapi?

  Denne behandling kan variere meget fra patient til patient og klinik til klinik. Priser kan findes på deres hjemmesider eller via et opkald til klinikken.

  Zoneterapi

  Til start vil den uddannede fodterapeuten først tage en snak med dig, for at dannet et billede af hvilke symptomer patienten har. 

  Herefter planlægger fodterapeuten en terapi behandling som er tilpasset til de lidelser som patienten har beskrevet.

  Det hele fungere ved at trykke patienten under fødderne og samtidigt blive observeret under hele terapi behandlingen. 

  Dette er for at sikre hvilke påvirkninger terapi behandlingen har på patienten. 

  Dette kræver samarbejde mellem patienten og fodterapeuten, da i begge skal kommunikere og være opmærksomme på påvirkningerne.

  Zoneterapi er en massage af ens fødder. Hele ideen med zoneterapi er at alle kroppen nerver og energibaner samles nede ved dine fødder. Zoneterapi er en højt praktiseret terapi behandlingsform som bliver brugt i store dele af verden og er anerkendt af 9/10 terapi-læger.

  Eksempler på hvad zoneterapi kan hjælpe med

  • Allergi
  • Fordøjelsesproblemer
  • Væskeophobninger
  • Fertilitetsproblemer
  • Bihule og mellemørebetændelse

  Indhent et tilbud